Noord-West, vrijdag 14 December 2018

Nieuws
Actueel
Oproepen !!
Programma Den Hoender
Archief

De wijk
Bezoek Noord-West
Wijkplatform
Bedrijven
Gebiedspanel
TIPS »
JEUGDCARNAVAL
Programma Wijkgebouw Den Hoender
Wat is er te doen


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Nieuws > Actueel << Terug naar vorige pagina

Actueel

Onderzoek naar behoefte school in NoordWest Venray
Uitgegeven: 02-12-2016

De gemeente laat een onderzoek doen naar de behoefte aan een basisschool in de noordwesthoek van Venray. Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat een enquête houden onder bewoners van de wijken Noord-West en Brabander.

"Na de sluiting van De Toverbal is er geen primair onderwijs in het noordwestelijk deel van Venray. Het is voor de gemeente belangrijk om te weten of er daadwerkelijk geen behoefte is aan een onderwijsvoorziening. Daarnaast geven we met het onderzoek uitvoering aan de wens van de gemeenteraad", zegt onderwijswethouder Martijn van der Putten.  In juli van dit jaar kondigde schoolbestuur SPOVenray de sluiting van basisschool De Toverbal aan. Bij het besluit om de school na dit schooljaar te sluiten, heeft het schoolbestuur vooral gekeken naar het aantal leerlingen nu en in de toekomst. Volgens SPOVenray zijn er te weinig leerlingen en komen er in de nabije toekomst ook niet genoeg nieuwe kinderen bij om de school zelfstandig te laten voortbestaan. De gemeente heeft behoefte aan een eigen en uitgebreid onderzoek.  

Wethouder Martijn van der Putten tekent daarbij aan dat een aangetoonde behoefte niet automatisch inhoudt dat er een school komt of blijft bestaan. "SPOVenray gaat over het sluiten van de scholen en dat besluit is al genomen. Ook het eventueel stichten van een andere school in Noord-West is niet aan de gemeente, maar aan een onderwijsinstelling", zegt Van der Putten. "Maar als een duidelijke behoefte blijkt, hebben we wat mij betreft een nieuwe situatie, waarvan ik verwacht dat ook SPOVenray die serieus zal nemen. Maar laten we niet op zaken vooruitlopen en de resultaten van het onderzoek afwachten."

Begin 2017 wordt dit onderzoek uitgevoerd en zullen door middel van een aselecte en uitgebreide steekproef ouders uit de wijken de Brabander en Noord-West bevraagd worden. De uitkomsten van dit onderzoek krijgt de raad en worden met de onderwijspartners besproken.

 

Aldus Peel en Maas
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing