Landweert, vrijdag 22 Maart 2019

Wijkplatform
Notulen actueel
Notulen archief

De wijk
Bezoek Landweert
Nieuws
Bedrijven
Gebiedspanel
TIPS »
Landweert in beeld


Nieuwsblad voor venray en omgeving
Home > Wijkplatform > Notulen actueel << Terug naar vorige pagina

Notulen actueel

Notulen Vergadering Wijkplatform 3-9-2013
Uitgegeven: 2013-09-14

OP 3 september was de maandenlijke vergadering van het wijkplatform. Hierbij vindt u de notulen.

 

Vergadering Wijkplatform Landweert d.d. 03-09-2013

 

Aanwezig     : Joop Linders, Cor van Dijk, Trinus Dijkstra, Marja van Mil, Joyce van de Laar, Math Goumans, Bas Woldenburg,  Han Verkuijlen, Herman Hendriks en Liesbeth Arts.

 

Afgemeld      :

 1. Opening

Joop opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom  op deze eerste reguliere vergadering na de zomerstop. Hij hoopt dat we komend seizoen in een goede sfeer met elkaar om gaan. 

 1. Binnengekomen post/mededelingen

Mededeling:

Vorige week zijn we extra bij elkaar geweest om de ontstane situatie die is ontstaan door de reactie welke Cor heeft ontvangen over de eventuele uitbreiding Wijkcentrum ’t Stekske. Waarvan jullie alle documenten hebben kunnen lezen. Gisteren heeft Joop een e-mail ontvangen van het DB van het bestuur van het Stekske met als onderwerp contact gegevens. Zij hebben geconstateerd en zijn van mening dat de communicatie tussen Wijkteam, Wijkplatform en Stichting Wijkcentrum Landweert al geruime tijd stroef verloopt. Ze willen hier graag over praten tijdens een bijeenkomst met Diane Ummels, Han Verkuijlen, Joop Linders, Chris Billekens, Lenie Janssen en Jan van Goch op 17 oktober. Joop  hoopt dat deze uitnodiging los staat van de ontwikkelingen omtrent de eventuele uitbreiding van het Stekske. Want onze brief zou behandeld worden gisterenavond.

Brief van de stichting: Trinus licht toe: ze vinden het vervelend dat niet genoeg gecommuniceerd is met de stichting en dat ze in een kwaad daglicht gezet zijn bij de gemeente en andere partijen. Volgens Trinus zijn ze terdege bereid mee te werken, maar vinden het te snel gegaan.  

Andere mededeling;

Mia en Herman vieren op zaterdagmiddag 14 september haar 50 jarig huwelijksfeest. Er is een receptie van 15.00 uur tot 16.00 uur in het Stekske. Voorstel voor iedereen die mee wil gaan te verzamelen voor het wijkgebouw.

De wethouder Lucien Peeters wil met ons praten over leefbaarheid met alle

wijkplatforms of raden. Bij ons komt hij de volgende vergadering op 1 oktober.

Binnengekomen post:

Een brief van de gemeente over hun wij-dag. Dit is een dag dat alle werknemers van de gemeente Venray tijdens een personeelsmiddag een helpende hand bieden aan projecten voor de gemeenschap. Hiervoor hadden we een onderwerp kunnen insturen.

 1. Verslag vorige vergadering

Geen bijzonderheden.  

  5.       Samen aan tafel:

In augustus weer een bijeenkomst geweest tussen 35 en 40 personen. Herman vindt dat de kosten te hoog zijn. We beuren 6 euro van de mensen en het kost 9 euro p.p. Dit is te betalen door de subsidie die we krijgen. Hier moet nog wat aan veranderd worden bijv. geen extra drankje, fruit en koffie. 

Er zijn ook nog 3 inloopavonden gepland de eerste is a.s. donderdag. Herman oppert dat iedere avond kost 500 euro. Wij hebben dit gesponsord en ook Wonen Limburg sponsort een bedrag. Er zat ook een loterij bij, daar waren nog wat inkomsten van en daar had hij 1 euro van over van de 1000 euro.  

Cor verlaat gedurende een bespreking over de stichting de vergadering omdat hij  zich niet kan vinden in de manier waarop de vergadering het onderwerp bespreekt.  

 1. Ibor

We hebben allemaal het verslag van 14 mei en 9 juli ontvangen.  Misschien kunnen we de openstaande punten er uit halen zoals;

-       Er is een straatnaambord “circusroos” bij de Akelei besteld.

-       Vandaag is er ook een overleg geweest. Er was een melding van afval op de Zilverschoon.

-       Joop heeft een mail ontvangen voor een overleg over de hondenspeelplaats of zij hier in het Stekske kunnen vergaderen. Joop heeft hier toestemming voor gegeven. Er is weer een optie voor een nieuwe locatie.  

Wijkschouw, deze willen we houden op 28 september. Diana Ummels heeft een mail gekregen om dit in het wijkteam te bespreken.  

 1. Gebiedspanel

Han er komt een evaluatie over hoe de gemeente met gebiedspanels omgaat. Het uitvoeringsprogramma wordt in november ook nogmaals bekeken en dit wordt geactualiseerd. Het moet opnieuw aan de Raad aangeboden worden zodat duidelijk is wat er gaande is. 

 1. Wijkteam

Roel Coppus werkt momenteel nog maar 50 procent hij heeft last van zijn evenwichtsorgaan. Joyce zorgt dat er een bloemetje bezorgd wordt.

 1. Smile Landweert

Ze worden een subgroep van het wijkteam. De bewoners worden naar Smile doorgestuurd om samen met de bewoners te bekijken of ze de verkeersproblemen aan kunnen pakken.

 1. WRO

Jullie hebben het laatste verslag van 5 juni allemaal ontvangen. Enkele punten uit dit verslag;

-       Er is een nieuwe wijkraad West Midden

-       Er zal een wijkraad Brabander komen.

-       De nieuwe wijkraad van Veltum zal op 22 september gepresenteerd worden aan de wijkbewoners in Veltum bij de opening van het wijkcentrum het Schupke.

-       Jaarvergadering is 23 oktober in het Schupke in veltum.

-       Het onderwerp kleine scholen. Dit onderwerp zal niet direct op Landweert van toepassing zijn.

-       Glasvezelnetwerk. Jullie reacties op de vraag om financiële deelname aan de quickscan zijn allemaal verzameld en in een e-mail kenbaar gemaakt bij de voorzitter Elly Keijsers. We hebben hierop nog geen reactie mogen ontvangen.

-       Volgende week woensdagavond is er een vergadering in de Kiosk.

Joop gaat er volgende week naar toe.

 1. Stichting wijkcentrum Landweert

De consumptietarieven worden per 1 januari 2014 verhoogd.

Men wil de jeu de boules baan gaan opknappen.

Stichting is uitgenodigd door de Plus omdat zij willen gaan uitbreiden.

Het verhuur loopt redelijk. M.i.v. 1 januari 2014 stopt Ars Musica.

Cor heeft contact gehad met mevr. Van der Baan deze dame wil achter de bar staan. De stichting kan haar niet laten meehelpen omdat ze niet in het team past.

Binnenkort wordt er voor 25.000 euro aan het dak verbouwd.

Chris houdt zich bezig wijkteam. Lenie en Jan peuterspeelzaal. Jan en Chris doen de Plus. Trinus is wijkplatform.

De hal wordt gepimpt, het sponsorbord wordt weggehaald.

 1. Financiën

Geen bijzonderheden.

 1.  Rondvraag

Trinus: H. Jeuken kerstboom kweker aan de deur gehad. Deze man had een idee om 10 gratis kerstbomen ter beschikking te stellen via een loterij. Hij is bereid om zelf de nummers voor de loterij op de boekjes te schrijven. De trekking is op 6 december. Het uitkomen van het boekje moet dan naar voren gehaald worden. Vergadering gaat akkoord. Tegenprestatie evt. kerstbomen voor de scholen.

Math het bord bij de Plus is weg, schijnt in magazijn te staan. Cor zou contact opnemen met Diana van het wijkteam.

Herman vraagt of we iets doen voor de vrijwilligers van het wijkplatform. Hier moet iedereen even over nadenken 

 1. Sluiting

Joop sluit de vergadering om 22.10 uur.
Naar boven    Print deze pagina    Mail de webmaster     
 
Meerdaagse verwachtingen!
   
 
Webs.nl Inbound marketing